Per explicar i imaginar el que m'inspiren els detalls...

28 de març 2014

Jornada experiencial i de reflexió


 CATALUNYA-ESPANYA, 
diàlegs (im)possibles? 

Jornada experiencial i de reflexió


"Mapa político de las provincias de la Monarquia", de 1854, conservat a la Biblioteca Nacional de Madrid.

Sembla que el clima social en la relació Catalunya-Espanya és cada vegada més tens, conflictiu i incert. D’això en són expressions directes les declaracions i preses de posició dels diferents polítics i partits implicats, les opinions publicades als mitjans, etc.
L’experiència ens ensenya que, quan els grans col·lectius o grups humans entren en conflicte, les vies tradicionals de l’acció política es veuen fortament limitades i tendeixen a enquistar-se en la confrontació i/o a generar dinàmiques molt tenses.
Més enllà de les posicions polítiques i ideològiques, els grups en conflicte apel·len, de manera conscient i inconscient, a les seves identitats, tradicions o història i, sovint, s’actualitzen i es reviuen velles ferides sentides i compartides.
 A partir d’aquests marcs, ens proposem explorar de manera dialogada i reflexiva les nostres formes de pensament, sentiments, estereotips, etc. subjacents al conflicte de la relació Catalunya-Espanya, probablement generades al llarg del temps i actualitzades ara com base de les resistències al diàleg. 

La tasca que ens proposem consisteix a:
Explorar i reflexionar sobre els aspectes que, de fons, donen sentit i ens poden explicar el conflicte Catalunya-Espanya avui.

Mètode de treball
Durant la sessió treballarem a partir del diàleg i no sobre exposicions teòriques.
La reflexió sobre la pròpia experiència, la interpretació i les metàfores, són eines per dur a terme la tasca.

Horaris, dates i lloc
La Jornada es realitzarà el dia 10 de maig de 2014, a l'edifici de l'A. M. Rosa Sensat, Av. de les Drassanes, 3. 08001Barcelona . Començarà a les 9:30 hores i finalitzarà el mateix dia a les 13:30 hores. La recepció dels participants s’iniciarà a les 9:00 fins a cinc minuts abans de l’inici de la Jornada.

Inscripcions
La participació és limitada i es farà per rigorós ordre d’inscripció. L’import d’inscripció a la Jornada són 30€. El període d’inscripció s’obrirà el dia 10 d'abril i finalitzarà el 9 de maig, un dia abans de l'inici de la Jornada. Per fer efectiva la inscripció cal:

(1) enviar un e-mail a espaisdepensament@gmail.com amb les dades següents:
nom i cognoms
adreça d'email i telèfon de contacte.

(2) fer una transferència bancària o ingrés al compte ES54 0081 0150 5900 0110 3016 indicant clarament el vostre nom. Es pot fer també el pagament presencial, el dia de la Jornada, prèvia confirmació de la inscripció.

S'informarà per email de l'acceptació de la inscripció.

Informació
Per informar-vos, podeu contactar amb: espaisdepensament@gmail.com


Organitza